Bestuur

Het bestuur van de Vereniging voor Dansonderzoek bestaat momenteel uit:
Hanneke Koolen (voorzitter)
Josephine Voets (penningmeester)
Sanne Wichman (secretaris)
Marion Poeth

Hanneke Koolen doceert dansgeschiedenis en theorie aan de bachelor dancer/maker van ArtEZ te Arnhem. Ze studeerde Theater-Film-, en Televisiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht, waar ze in 2003 haar doctoraal afrondde met een scriptie over de relatie tussen dans en culturele identiteit. Tot 2010 was Hanneke als docent verbonden aan diezelfde opleiding, waar ze cursussen gaf over o.a. dansanalyse, filmanalyse, de relatie tussen media, cultuur & maatschappij en filosofie. Tevens begeleidde ze studenten van de U.U. en van ArtEZ bij het schrijven van hun bachelorscriptie. Hanneke gaf een cursus dansgeschiedenis aan het Rijn Ijssel MBO te Arnhem en was van 2006 tot 2012 redacteur voor Dans Magazine. Ze was co-redacteur van de bundel Danswetenschap in Nederland 8 (2015). In haar vrije tijd beoefent ze flamenco, rhythm tap en lindy hop.

Josephine Voets studeerde in 2009 af als choreograaf aan de Fontys Dansacademie. Ze ging direct aan de slag als educatiemedewerker bij Danshuis Station Zuid en ze startte haar eigen bedrijf: Josephine Dansproducties. Onder deze naam geeft ze regelmatig dansworkshops en danslessen op maat, hoofdzakelijk binnen het basis- en voortgezet onderwijs. Naast haar baan heeft ze de master Theaterwetenschappen afgerond aan de Universiteit Utrecht. Tijdens deze studie ontwikkelde ze zich als onderzoeker op het gebied van dans en danseducatie.

Marion Poeth artistiek programmeur en producent bij Cinedans – Dance on Screen Festival. Daarnaast werkzaam bij andere filmfestivals en als freelance media vormgever & video editor. Startte haar studie in moderne theaterdans aan de AHK, studeerde achtereenvolgens interactieve media vormgeving en film in Nederland en Engeland. Ze behaalde haar MA in Theaterwetenschappen aan de UU met haar onderzoek in screenchoreography.